Palles test af
Rexton Sterling CIC 80 6C

Som tidligere medarbejder i Siemens Høreapparater har jeg valgt at teste disse høreapparater på rent brugerniveau.

Jeg har et medium høretab, men desværre har jeg store problemer med at skelne mellem forskellige ord. Sidstnævnte stiller store krav til høreapparaterne.

Når jeg engang imellem ikke hører rigtigt, får jeg som oftes bemærkningen ”hvorfor skruer du ikke op for høreapparaterne?”. Desværre løser det ikke problemet, når der er tale om et skelne-høretab – det forværrer blot problemet. Man må altid huske på, at et høreapparat ikke er mere end et godt hjælpemiddel. Man får aldrig sin normale hørelse igen.

Tidligere brugte jeg Siemens binax CIC og var rimelig tilfreds med præstationerne. Efter skiftet til Rexton Sterling CIC må jeg så konstatere, at der var meget, jeg tidligere missede, men gav omgivelserne skylden for, at de ikke talte tydeligt eller nærmest hviskede.

Når man får nye høreapparater, føler man straks, at de er meget bedre end de gamle, men det er efter min mening for tidligt at drage den konklusion. Det ændrer sig som regel efter længere tids brug.

Jeg har i en periode på godt to måneder brugt mine Rexton Sterling CIC-apparater 16 timer i døgnet. De er tilpasset i ”grundindstilling erfaren bruger” med følgende programvalg: Automatisk, TV, Musikanlæg og Selskab.

Kan ikke få armene ned

Det var en helt speciel oplevelse, da jeg skiftede fra binax til TruCore 6C. Aldrig har jeg oplevet så stor en forskel, og jeg har trods alt testet høreapparater gennem 25 år – og med modelskifte cirka hvert andet år er det blevet til ret så mange.

Det er første gang, jeg stadig har armene helt oppe af begejstring over den gode lyd og taleforståelighed. Selv i lokaler med ekko eller lang efterklangstid bevares taleforståeligheden.

Vindstøj

Jeg cykler meget, og et af mine problemer er vindstøj. Den kan ikke fjernes helt, men jeg føler, den er væsentligt mindre med TruCore 6C end med de tidligere binax-apparater.

Hvis jeg blot går ude i naturen, hører jeg ikke vindstøj som tidligere – det er bare helt utroligt dejligt.

Der er et lille problem, som skyldes antifeedback-systemet. Hvis der forekommer en meget højfrekvent lyd, kan systemet opfatte lyden som feedback og svare tilbage med samme lyd i modfase, og den kan høres, men hellere et bip i ny og næ som tilbagekobling.

Programvalg

’Automatisk’-programmet lever helt op til forventningerne. Processoren analyserer omgivelserne perfekt og indstiller de forskellige parametre med stor præcision for optimal hørelse.

Da apparaterne altid starter op i ’Automatisk’-programmet, bliver det naturligvis også det mest anvendte program.

På høreklinikken kan man bede audiologiassistenten om at oprette flere specifikke lytteprogrammer, men vær opmærksom på, at vælger man for mange, bliver det tit og ofte mere forvirrende end gavnligt.

TV-program

Programmet er meget anvendeligt, når man ser danske film af nyere dato, hvor det ofte kan være vanskeligt at forstå tale. Det kan man uden problemer, hvis man skifter til TV-programmet.

Musikanlæg

Når man lytter til musik, er det vigtigt, at dynamikken bevares, og det, må man sige, sker i dette program. Det kan i nogle situationer næsten føles for aggressivt, men så har man heldigvis muligheden for at gå tilbage til ’Automatisk’-programmet.

Selskab

Dette program blev testet på ”Ferie for alle”-udstillingen i Herning Hallerne, og jeg må sige, det overraskede.

På en sådan udstilling er der et ekstremt støjniveau, som er et problem for høreapparatbrugere og i mange tilfælde også for normalthørende.

Trods det høje støjniveau var det let at føre en samtale med en person. Jeg var ikke på noget tidspunkt i tvivl om, hvad der blev sagt.

Det har jeg aldrig oplevet tidligere!

Smart Connect

For at kunne skifte mellem programmerne, skal man bruge en Smart Connect-fjernbetjening – en lille fiks ting, man hænger om halsen.

Med en Smart Connect får man flere muligheder så som audiostreaming og tilslutning med andre trådløse Rexton hjælpemidler.

Jeg troede ikke, jeg kunne leve uden en Smart Connect, men med mine Sterling-apparater streamer jeg ikke fra mit TV mere, det er simpelthen ikke nødvendigt. TV-programmet har løst mine kvaler.

Nu har jeg bare downloadet og installeret Smart Connect App på min iPhone, og med den kan jeg skifte lytteprogrammer, justere lydstyrken samt indstille forholdet mellem bas og diskant (Sound Balance).

Normalt bruger man Bluetooth, men da der ikke er behov for den lange rækkevidde, er man åbenbart gået tilbage til det gamle system, som blev brugt i Siemens Telos-fjernbetjeninger – moduleret højfrekvent lyd, som ligger uden for det hørbare område. Det er smart!

Min konklusion

 • Rexton Sterling CIC 80 6C er et høreapparat, som lever op til det moderne menneskes krav.
 • Sidder meget diskret i øret.
 • Leverer god lyd.
 • Kan bruges til rimelige store høretab.
 • I hverdagen klarer ’Automatisk’-programmet problemerne.
 • Jeg kan trygt anbefale Rexton Sterling CIC.

 

Palle Hansen

 

Sterling CIC 80 6C

 • 40 kanaler – justerbart i 20 håndtag.
 • Udvidet båndbredde til 10kHz.
 • Automatisk og adaptiv retningsmikrofon.
 • Voice Ranger – fokuserer og fremhæver tale i alle lyttesituationer.
 • Mulighed for 6 lytteprogrammer – herunder Reverb Reducer til effektiv reduktion af ekko, Music Enhancer programmer for forbedret musikoplevelse.
 • Programvælger i batteridøren.

Tilbehør

 • Smart Connect streamer
 • TV Transmitter
 • Smart Connect App – til Android og Apple
 • Smart Remote App – til Android og Apple